Новини

П'ятий кінофестиваль "Корона Карпат" та готель "Свитязь" - партнери

Кінофестиваль телевізійних фільмів «Корона Карпат» 27-30 листопада вп’яте збирає у Трускавці професіоналів і поціновувачів справжнього кіномистецтва.

У рамках  Трускавецького міжнародного кінофестивалю телевізійних фільмів «Корона Карпат» відбудеться показ 12 конкурсних фільмів. А також благодійна програма, яка включає в себе показ українських фільмів патріотичного спрямування у містах Львів, Трускавець та смт. Східниця, а також у військових частинах регіону для збору коштів сім’ям, які втратили родичів в зоні АТО.

На трускавецькій Алеї кінослави буде закладено бронзову плиту з назвою переможця фестивалю 2013 року фільму режисера Ахтема Сейтаблаєва «Хайтарма». Відбудеться ретроспективний показ фільмів Юрія Іллєнка «Криниця для спраглих», «Білий птах з чорною ознакою», «Молитва за гетьмана Мазепу» та низка інших заходів за участю зарубіжних кінематографістів.

Заплановано проведення круглого столу, метою якого є розробка і згодом затвердження концепції розвитку української кіногалузі, яка потребує на цьому етапі серйозних змін. Запрошено голову спілки кінематографістів Угорщини Ласло Лугаши, який став реформатором галузі, після обрання Угорщиною напрямку вступу в члени Євросоюзу. Ведуться перемовини з грузинськими та прибалтійськими кінематографістами, які сьогодні впроваджують успішні реформи своїх кіногалузей.

 Засновниками фестивалю виступають міністерство культури України, Державне агентство України з питань кіно, Національна рада України з питань телебачення та радіо, Національна Спілка кінематографістів України, Трускавецька міська рада, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада та громадська організація «Кінофестиваль «Корона Карпат».

 Курортно-готельний   комплекс "Свитязь"  виступає  парнером   кінофестивалю.  Попередньо відомо, що  вхід  на  покази  буде  безкоштовним. 

 За матеріалами Zik.ua

← ВСІ НОВИНИ