Новини

РАДОНОВІ ВАННИ

Чудодійний вплив радонових ванн відомий ще  з незапам'ятних часів, проте наукове вивчення розпочалося лише в XIX столітті.  Саме тоді  були відкриті рентгенівські промені і  радон – 86-й елемент таблиці Менделєєва, маложивучий інертний газ, який в процесі напіврозпаду випускає слабке радіоактивне випромінювання, яке  впливає  позитивно на організм людини, тонізуючи  і активізуючи імунітет.  

Доведено, що прийняття радонових ванн активізує антиокислювальний механізм біозахисту людського організму. Він полягає в нормалізації окислювально-відновних реакцій на клітинному рівні. Це забезпечує  протизапальну та заспокійливу дію практично на всі системи організму. Крім того, радонові ванни стимулюють вироблення  глюкокортикоїдних гормонів, що робить їх особливо корисними в терапії захворювань опорно-рухового апарату. Вони також нормалізують обмін речовин і є надзвичайно корисними для людей, що страждають недугами ендокринної системи, ожирінням.

Показання до застосування:  захворювання  периферiйної нервової системи, артрити, захворювання шкiри та периферiйних судин, гінекологічні захворювання на тлі гіперестрогенії і нейроендокринних порушень (запальні і незапальні, фіброміоми, ендометріози, безпліддя, клімактеричні синдроми та ін.). 

Протипокази: вагітність, виражена лейкопенія (нижче 3,5 ’10 9 / л), всі стадії променевої хвороби, гіпотиреоз, гіпоестрогенії, туберкульоз, інфекційні захворювання,  захворювання крові, психічні захворювання, гіпертонічна  хвороба II-III стадії, ішемічна хвороба серця, постінфарктний кардіосклероз, миготлива аритмія, стенокардія, індивідуальна переносимість води з радоном.

← ВСІ НОВИНИ